Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μπαρμπούνια με σάλτσα από κάπαρη






Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Για 6 άτομα
(Συνταγή Μήλου)




Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα, με τα κεφάλια
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζ. τσαγιού κάπαρη, μουλιασμένη σε ζεστό νερό για 1 ώρα και στραγγισμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζετε ελαφρώς τα ψάρια και τα αφήνετε στην άκρη, σκεπασμένα μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν για 7 λεπ΄τα περίπου.
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη δάφνη, αφήνετε να πάρουν βράση, κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη στραγγισμένη κάπαρη και βράζετε ακόμα 1 λεπτό.
Βάζετε τα μπαρμπούνια μέσα στη σάλτσα, αλατοποπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε τα μπαρμπούνια ζεστά μαζί με τη σάλτσα.


Πηγή: Περιοδικό «Παραδοσιακές συνταγές», Μυρσίνη Λαμπράκη