Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Ριγκατόνι του κηπουρού





Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Θερμίδες 315Kcal
Για 4 άτομα




Υλικά
350γρ. ριγκατόνι
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 μελιτζάνα
150γρ. αμπελοφάσουλα φρέσκα
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι βασιλικό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Καθαρίζετε τη μελιτζάνα, την πλένετε, τη σκουπίζετε και την κόβετε λωρίδες. Τη βάζετε έπειτα στο σουρωτήρι, την αλατίζετε και την αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της.
Καθαρίζετε τις πιπεριές, τις πλένετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Κόβετε τις άκρε από τα αμπελοφάσουλα, τα πλένετε και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Ρίχνετε στο τηγάνι τα φασολάκια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με λίγες κουταλιές νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Ρίχνετε έπειτα τη μελιτζάνα στραγγισμένη, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε, τέλος, το βασιλικό πλυμένο και χοντροκομμένο. Βράζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα προσθέτετε στα ζεστά λαχανικά μαζί με λίγες κουταλιές από το νερό τους, ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.


Πηγή: Βιβλίο «Ευκολία στην κουζίνα», Ηλίας Μαμαλάκης