Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μεσογειακοί κεφτέδες με κουσκούς

Μεσογειακοί κεφτέδες με κουσκούς 

Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά 
Για 4 άτομα

 

Υλικά

  • 350 γρ κιμάς χοιρινός
  • 120 γρ PHILADELPHIA Light
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. λάδι
  • 400 γρ ψιλοκομμένες τομάτες (κονσέρβα)
  • 250 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • φύλλα ρίγανη, ψιλοκομμένα
  • κουσκούς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ αναμίξτε τον κιμά, το Philadelphia, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ρίγανη και καρυκεύστε κατά βούληση. Σχηματίστε 16 μπαλάκια, πιέζοντάς τα στα χέρια σας έτσι ώστε να μην διαλυθούν κατά το μαγείρεμα.
2.Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίστε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα κεφτεδάκια. Καρυκεύστε κατά βούληση

Μαγειρέψτε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μοιράστε το σε 4 πιάτα, προσθέστε 4 κεφτεδάκια στο καθένα και περιχύστε με κουτάλι τη σάλτσα από πάνω.


Πηγή: http://www.myphiladelphia.gr