Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Κολοκυθένιες Κιμώλου




Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Για 20 κομμάτια


Υλικά
Για τη ζύμη
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
2 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Για τη γέμιση
½  κολοκύθα κόκκινη
Πιπέρι
500γρ. μανούρι ή κεφαλοτύρι
1 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κόβετε την κολοκύθα σε κυβάκια και την ανακατεύετε με το μανούρι ή το κεφαλοτύρι που έχετε τρίψει, το πιπέρι και το μάραθο.
Σε άλλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, τα αυγά και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας δυνατά. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλεύρωμένη επιφάνεια με ένα πλάστη και κόβετε στρογγυλούς δίσκους με τη βοήθεια ενός πιάτου του καφέ.
Βάζετε μέσα σε κάθε δίσκο 1-2 κουτ. γλυκού γέμιση και τους κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου, ενώνοντας τις άκρες με τα δάχτυλά σας ή με την άκρη ενός πιρουνιού. Αλείφετε τις κολοκυθένιες με κρόκο αυτού και τις ψήνετε στους 200ο C, για 25 λεπτά. Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε.


Πηγή: Περιοδικό «Παραδοσιακές συνταγές», Μυρσίνη Λαμπράκη