Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Γλώσσα μοσχαρίσια κοκκινιστή





Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Για 2 άτομα
(Συνταγή Κιμώλου)


Υλικά
1 γλώσσα μοσχαρίσια
3 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτί χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο

Εκτέλεση

Τρίβετε τη μοσχαρίσια γλώσσα με πολύ αλάτι και λεμόνι και την ξεπλένετε καλά. Τη βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει και τη βράζετε καλά, για μισή ώρα. Αφού βράσει, βγάζετε την πέτσα της και την κόβετε σε ροδέλες, βάζοντας μέσα σε κάθε ροδέλα από μια σκελίδα σκόρδο.
Σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και τέλος προσθέτετε τη γλώσσα. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κρασί και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ώστε να σκεπαστούν. Μαγειρεύετε για 1 ώρα και σερβίρετε.


Πηγή: Περιοδικό «Παραδοσιακές συνταγές», Μυρσίνη Λαμπράκη