Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Κουνέλι με λαχανικά στη γάστρα (Συνταγή Κιμώλου)




Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
4 κουτ. σούπας ξίδι
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
12 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ντομάτα, τριμμένη
3 φύλλα δάφνη
1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας θυμάρι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το κουνέλι και το τρίβετε με το ξίδι. Το στραγγίζετε, το στεγνώνετε και το σοτάρετε ελαφρώς σε ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μεταφέρετε το κουνέλι μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε μια γάστρα και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές, το σκόρδο, την τριμμ΄’ενη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
Συμπληρώνετε λίγο νερό και σκεπάζετε το φαγητό. Μαγειρεύετε το κουνέλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 45 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πριν το κλείσετε προσθέστε τις ελιές στο φαγητό. Όταν μαλακώσει το κουνέλι και χυλώσει το ζουμί του, είναι έτοιμο για το σερβίρισμα.


Πηγή: Περιοδικό «Παραδοσιακές συνταγές», Μυρσίνη Λαμπράκη