Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ζεστή σαλάτα με θαλασσινά




Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά:

12 μεγάλες γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
4 καραβίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
50γρ. ανάλατο βούτυρο 

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ μαρούλι, iceberg κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
½ μαρούλι σαλάτα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
½ μαρούλι lollo rosso


Εκτέλεση:

Με τη μύτη ενός μαχαιριού καθαρίζετε την ράχη των γαρίδων και των καραβίδων.

Λιώνετε το βούτυρο Lurpak σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξύδι, τον άνηθο και το πιπέρι. Ζεσταίνετε τις γαρίδες και τις καραβίδες στο μείγμα του βουτύρου, σε μέτρια φωτιά  και σκεπασμένες, για περίπου 2 λεπτά.

Τοποθετείτε τα διαφορετικά είδη μαρουλιού σε σαλατιέρα και προσθέτετε τα θαλασσινά. Τοποθετείτε το βούτυρο Lurpak σε ξεχωριστό μπολ και το σερβίρετε με τη σαλάτα.




Πηγή: http://www.arlafoods.gr