Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο ala Greca



Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 5 άτομα



Υλικά
600γρ. μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
150γρ. πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια
2 κρεμμύδια μεσαία, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 αγγούρια, κομμένα σε ροδέλες
100ml. ελαιόλαδο
200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100γρ. φέτα, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας ρίγανη
25 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
4 κουτ. σούπας κάπαρη
Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

Μέσα σε ένα γουόκ και σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε.
Αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αγγούρι, τη ρίγανη, τις ελιές και την κάπαρη. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και σερβίρετε τοποθετώντας το τυρί από πάνω.




Πηγή: Περιοδικό «Olive», Χριστόφορος Πέσκιας