Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με φέτα και κάπαρη







Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
6 φιλέτα κοτόπουλου
4 κουτ. σούπας βούτυρο
2/3 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο
150γρ. φέτα
50γρ. ροκφόρ
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας αλεύρι
50γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας κάπαρη
Αλάτι, πιπέρι


 Εκτέλεση

Σωτάρετε τα φιλέτα στο βούτυρο, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί, τη φέτα και το ροκφόρ, αφού τα έχετε λιώσει με το πιρούνι, και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύετε.
Μόλις τα τυριά λιώσουν, προσθέτετε το αλεύρι, διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό, και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμα. Κατόπιν, προσθέτετε τα καρύδια και την κάπαρη, ανακατεύετε και σερβίρετε. Συνοδεύετε αυτό το νόστιμο φαγάκι με ένα ωραίο ριζότο ή ένα σπυρωτό πιλάφι.