Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγού με μοσχαράκι


Ραγού με μοσχαράκι

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 6 μερίδες


Υλικά
1 ½ κιλό σπάλα μοσχαρίσια σε κύβους
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα κονιάκ
2 καρότα σε κύβους
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
½ κούπα ζωμό κρέατος (δείτε συνταγή)
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε τους κύβους από το μοσχάρι σε μια πλαστική σακούλα με αλεύρι και ταρακουνήστε καλά να καλυφθούν. Λιώστε το βούτυρο με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε σ’ αυτό το κρεμμύδι και το κρέας. Σβήστε με το κονιάκ. Ρίξτε και ανακατέψτε τα καρότα, το μαϊντανό, τη ντομάτα, το ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 1 ώρα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.



Πηγή: http://www.albaeditions.gr