Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δροσερό ζελέ με φρούτα και κρασί







Χρόνος αναμονής 3 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
10 φράουλες, κομμένες στη μέση
10 κεράσια, χωρίς κουκούτσια
15 ρώγες σταφύλι σταφίδα
2 νεκταρίνια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 μπουκάλι αφρώδες κρασί
12 φύλλα ζελατίνας
8 κεράσια για γαρνιτούρα


 Εκτέλεση

Πλένετε τα φρούτα και τα στραγγίζετε. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε χωριστά σε μπολ. Βάζετε ένα φλιτζάνι κρασί σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μαλακώνετε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό και τη διαλύετε στο ζεστό κρασί. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ που έχετε βάλει το υπόλοιπο κρασί, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Ρίχνετε το μισό ζελέ σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. Σκορπάτε τα  μισά φρούτα και αφήνετε να πήξει στο ψυγείο για 1 ώρα. Προσθέτετε το υπόλοιπο ζελέ και τα υπόλοιπα φρούτα και αφήνετε πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε βουτώντας τη φόρμα για 2 λεπτά σε ζεστό νερό. Γαρνίρετε το ζελέ με κερασάκια.