Χρόνος
μαγειρέματος 10 λεπτά
Υλικά
3 κουτ.
σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 κουτ.
σούπας σταφίδες μαύρες
6 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο
34
ντοματίνια
1 κρεμμύδι
ξερό, μεγάλο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ φλιτζ. τσαγιού
λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
150γρ. φέτα,
κομμένη σε κυβάκια
½ κουτ.
γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
½ φλιτζ.
τσαγιού βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα
μπολάκι βάζουμε το ξίδι και τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν, μέχρι
να τις χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε εκεί τα ντοματίνια,
ολόκληρα, και το κρεμμύδι.
Αλατίζουμε
και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας
τακτικά το τηγάνι, μέχρι να μαραθούν καλά τα κρεμμύδια και οι φλούδες από τις ντομάτες
να ζαρώσουν και να αρχίζουν κατά τόπους να σκάνε.
Προσθέτουμε
το ξίδι με τις σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τη ρίγανη και
ανακινούμε καλά το τηγάνι. Ρίχνουμε και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 1
λεπτό, ανακινώντας διαρκώς το τηγάνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε
αμέσως.
Πηγή: Περιοδικό «Στην κουζίνα με την
Ντίνα», Ντίνα Νικολάου