Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Μοσχάρι με δενδρολίβανο





Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες: 315/μερίδα

Υλικά
600γρ. μοσχαρίσιο κρέας (φιλέτο ή εσκαλόπ)
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
4 κίτρινες πιπεριές, σε φέτες
4 πράσινες πιπεριές σε φέτες
4 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το σκόρδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε ελαφρά το κρέας με ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένη σχάρα. Όσο ψήνετε το κρέας το πασπαλίζουμε με κλωναράκια δενδρολίβανου και αλείφουμε συνέχεια με λίγη από τη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια ψήνουμε τις πιπεριές. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε μια πιατέλα μαζί με της πιπεριές και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Πηγή: Βιβλίο «light γεύματα», εκδ. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ