Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Κυδώνι γλυκό


Κυδώνι γλυκό



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 2 βαζάκια μεσαία

 ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κυδώνια καθαρισμένα
2 κιλά ζάχαρη
6 φύλλα αρμπαρόριζα
100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
100γρ. κουκουνάρι
1 ποτήρι νερού χυμό λεμόνι
2 ποτήρια νερού νερό.

Εκτέλεση
Μόλις βράσει το νερό, ρίχνετε τα κυδώνια κομμένα σε λεπτές φέτες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Αρχίζετε να τα ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και, μόλις τελειώσει το ξάφρισμα, προσθέστε την αρμπαρόριζα και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε το βράσιμο για 25 λεπτά ακόμα. Σβήστε τη φωτιά όταν το γλυκό πάρει ένα ωραίο ροζέ χρώμα. Το αφήνετε να κρυώσει και το αδειάζετε σε βάζο που κλείνει καλά.

Πηγή: Βιβλίο "Ρένα της Φτελιάς"