Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπιτα με μανούρι σε ρολό





 Κοτόπιτα με μανούρι σε ρολό
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησήματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα



ΥΛΙΚΑ
5 φύλλα ζύμης (φύλλο παραδοσιακό για πίτες)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι ή στήθος
1 φύλλο δάφνης
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 ½  φλιτζάνι μανούρι θρυμματισμένο
Μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια από το ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο
1 γιαούρτι (200γρ.)
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι, πάπρικα, σουσάμι
    

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε 8 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και λίγο πιπέρι. Όταν βράσει, στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις πάρει χρώμα το μείγμα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο ζεστό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πήξει το μείγμα.
 Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα καρότα, το κοτόπουλο, την κρέμα, το δυόσμο, την πάπρικα, το μανούρι. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα, τα λαδώνουμε και στο κάτω μέρος του φύλλου βάζουμε μια σειρά από το μείγμα. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε τα ρολά σε 3 ίσα μέρη. Περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια από το ζωμό του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.


Πηγή: http://www.mevgal.gr