Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Μουστοκούλουρα μαλακά





Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 30 κουλούρια


Υλικά
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πετιμέζι
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κούπα χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα μυρωδικά και το κακάο. Βάλτε στο μπλέντερ το λάδι, το πετιμέζι, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπήστε τα για 2 δευτερόλεπτα. Ρίξτε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, παίρνοντας το αλεύρι λίγο λίγο από τριγύρω ώσπου να επιτύχετε ζύμη μαλακιά. Βάλτε τη σε κορνέ με ίσια μύτη. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί φούρνου επάνω σε μια λαμαρίνα και σχηματίστε με το κορνέ στρογγυλά κουλούρια.
Ψήστε τα μουστοκούλουρα στους 180ο C, για 15 λεπτά. Όσο στέκονται τόσο στεγνώνουν. Φυλάσσονται σε κουτί για μπισκότα.

Πηγή: Περιοδικό  «real food»