Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γίγαντες φούρνου


Γίγαντες φούρνου



Χρόνος προετοιμασίας 1 μέρα
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα  
Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο γίγαντες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
300γρ. σύγκλινο ή 150γρ. μπέικον


Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τους γίγαντες σε νερό για 24 ώρες. Σε νερό που βράζει βάζουμε τους γίγαντες να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και προσθέτουμε το παστό κομμένο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Βάζουμε τους γίγαντες σε ταψί, τους περιχύνουμε με τη σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού καυτό νερό και τους βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. Ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν ελαφρά οι γίγαντες.