Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μπλάκ φόρεστ με φράουλες


Μπλάκ φόρεστ με φράουλες


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά 
Για 6 άτομα


Υλικά
Για τη βάση
125γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
125γρ. αλεύρι
70γρ. βούτυρο
20γρ. κακάο

Για το σιρόπι
50γρ. ζάχαρη
150γρ. νερό
100γρ. φράουλες πολτοποιημένες
30γρ. κουαντρό

Για τη γέμιση
800γρ. κρέμα γάλακτος
300γρ. φράουλες
80γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. μαρμελάδα φράουλα
Κουβερτούρα ξυσμένη.


Εκτέλεση

Για τη βάση: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλέυρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημενα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ΟC για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το κουαντρό.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή η σαντιγή. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με το σιρόπι με ένα πινέλο και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Στρώνουμε τα 300γρ. από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και από πάνω τις μισές φράουλες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, με το σιρόπι, τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες, και για το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και την τριμμένη κουβερτούρα.