Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μπακαλιάρος αλά πολίτα


Μπακαλιάρος αλά πολίτα


Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά


800γρ. μπακαλιάρο παστό, φιλεταρισμένο και ξαλμυρισμένο
12 καρδιές αγκινάρας
2 καρότα σε ροδέλες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι/ πιπέρι
  
Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας, προσθέτετε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά, μέχρι οι αγκινάρες να γίνουν τρυφερές.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ακουμπάτε πάνω στις αγκινάρες τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζεται το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε ρίχνετε το χυμό λεμονιού και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Πηγή: Περιοδικό Olive