Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Τηγανητά φακελάκια με φέτα και γλυκόξινη σάλτσα






Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
6 κομμάτια φέτα μεγάλα
6 χωριάτικα φύλλα
Σπορέλαιο
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1φλιτζ. καφέ μέλι
2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
Παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Παίρνετε 6 κομμάτια φέτα και τα πιπερώνετε καλά. Παίρνετε 1 χωριάτικο φύλλο και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια. Βάζετε 1 κομμάτι φέτα και το ακουμπάτε στην αρχή του φύλλου. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές.
Κόβετε τα περισσεύματα. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο. Τα σερβίρετε ζεστά.

Πηγή: Περιοδικό «Απολαυστικές συνταγές από τον Ηλία Μαμαλάκη»