Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Μοσχάρι Bourgignon


Μοσχάρι Bourgignon


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 10 λεπτά
Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
4 κουταλιές βούτυρο
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια στιφάδο
4 καρότα
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια και τα καρότα σε χοντρές φέτες. Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο. Μόλις σοταριστεί το βγάζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στιφάδο ολόκληρα και τα καρότα και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί, αλάτι πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες. Στην τελευταία μισή ώρα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα έχουμε σοτάρει πριν με μία κουταλιά βούτυρο.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή άσπρο πιλάφι.


Πηγή: http://www.aristonkitchen.gr