Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και ελιές






Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
10 ελιές Καλαμών ή άλλες μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230ο C. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα κοτ΄θπουλο και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το λίπος από τις άκρες τους. Χτυπάμε τα φιλέτα με ένα πλάστη ή ένα γουδοχέρι, για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν λίγο, και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 4 μεγάλα κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνειά τους με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε από ένα φιλέτο κοτόπουλο και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τις λιαστές ντομάτες.
Κλείνουμε καλά τα πακέτα μας και, αν χρειάζεται, τα δένουμε με σπάγκο, για να μην ανοίξουν. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, το τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 30 λεπ΄τα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε τα πακέτα για 5 λεπτά να σταθούν τα φιλέτα και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: Περιοδικό «Στην κουζίνα με την Ντίνα», Ντίνα Νικολάου