Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Φιλέτα ψαριού με σάλτσα ντομάτας, κάπαρη και ελιές





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
6 φιλέτα ψαριού
350γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαλμυρισμένη
½ φλιτζ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι το σκόρδο με το μισό λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζουμε το σκόρδο με τρυπητή κουτάλα και το φυλάμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Στρώνουμε στο τηγάνι τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε γυρίζοντας τα προσεκτικά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το βασιλικό και τη ρ΄΄ιγανη και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε τα φιλέτα ψαριού με τρυπητή σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, διατηρώντας τα ζεστά. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο, τις ντομάτες, τις ελιές και την κάππαρη. Τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα και περιχύνουμε το ψάρι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Γεωργία Κοφινά