Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα μελιτζάνας με ελιές και φέτα





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
1 πακ. ζύμη κουρού
1 μελιτζάνα μεγάλη, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ή ρίγανη, ψιλοκομμένα
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 αβγά
1 ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας και τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ποτιστούν λίγο με το λάδι και τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει περίπου για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά επιπλέον. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού στο μέγεθος της ταρτιέρας έτσι ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά. Στρώνουμε τη γέμιση με τη μελιτζάνα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στη γέμιση. Σκορπάμε από πάνω το τυρί. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 15 λεπτά. Κόβουμε την τάρτα σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Γεωργία Κοφινά