Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Παστιτσάδα




Παστιτσάδα

Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (ελιά ή ποντίκι)
500γρ. πένες
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας ξίδι
7 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξυλαράκια κανέλας
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1 ποτήρι νερού λάδι
1 πιπεριά πράσινη ολόκληρη
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και μαζί με το κρεμμύδι το τσιγαρίζετε στο λάδι αρκετά καλά, προσέχοντας να μη μαυρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από το ξίδι και το κρασί, και τα αφήνω να βράσουν με 3 ποτήρια νερό για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις βράσει το κρέας, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε στο ζουμί λίγο νερό για να βράσουμε τις πένες για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε πάλι το κρέας και ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί, κλείνοντας τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό με μπόλικο τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή πεκορίνο).


Πηγή: Βιβλίο " Ρένα της Φτελιάς"