Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Φασόλια χάντρες με πιπεριές και λουκάνικο




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
500γρ. φασόλια χάντρες κατεψυγμένες
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
150γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα κονκασέ
1lt. ζωμό λαχανικών
4 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι
2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κυβάκια
½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε ακόμα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φασόλια, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τέλος, τη ντομάτα και το ζωμό.
Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε τα φασόλια να βράσουν για ακόμα 15 λεπτά για να μαλακώσουν. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας από πάνω με το μαϊντανό.