Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Τάρτα Banoffee





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 12 μερίδες



Υλικά
2 ½ κούπες μπισκότα digestive
½  κούπα μαλακό βούτυρο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 μεγάλες μπανάνες
χυμό ½ λεμονιού
2 κούπες φυτική κρέμα
1 κούπα χοντροτριμμένη πραλίνα

Εκτέλεση

Αλέστε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέστε το μαλακό βούτυρο και χτυπήστε ώσπου να γίνει ζύμη μαλακή. Απλώστε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Βάλτε τη στο ψυγείο.
Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα, έτσι κλειστό να σιγοβράσει για 4 ώρες. Αδειάστε την καραμέλα στην τάρτα. Καθαριστε και κόψτε τις μπανάνες σε φετάκια. Ραντίστε τες με το χυμό λεμονιού και στρώστε τες επάνω από την καραμέλα.
Χτυπήστε την φυτική κρέμα σε σαντιγί και ανακατέψτε την με την πραλίνα. Καλύψτε τις μπανάνες με τη σαντιγί στρώνοντας ομοιόμορφα. Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλυκό κρύο. Διατηρείται 4 ημέρες.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»