Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Χοιρινό με πορτοκάλι και κυδώνια






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες
Για 6 άτομα


Υλικά
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα θυμάρι και ρίγανη
1 ½ κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/3 κούπας κονιάκ
¼ κούπας μαργαρίνη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, ρίχνουμε και σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και κόβουμε σε κομμάτια. Τα ραντίζουμε με λίγο λεμονιού να μην μαυρίσουν. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα κυδώνια λίγα λίγα. Αδειάζουμε τα κυδώνια μαζί με τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα με το χοιρινό.
Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε ½ κούπα ζεστό νερό ανακατεμένο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα, ώσπου να μαλακώσουν τα κυδώνια.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»