Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μπισκότα με 2 γεύσεις




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 50 κομμάτια


Υλικά
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ακατέργαστη
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη λευκή
300ml. αραβοσιτέλαιο
Για τα μπισκότα σοκολάτα - φουντούκι
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
80γρ. φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
Για τα μπισκότα πορτοκαλιού – αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού κανέλα
80γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους, χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.
Αφήνουμε στην άκρη το σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Στο πρώτο προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα φουντούκια. Αφού κρυώσει το μείγμα ανακατεύουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Στο δεύτερο μείγμα ανακατεύουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα. Στρώνουμε 2 ταψάκια με λαδόκολλα. Στο πρώτο ταψάκι βάζουμε τα μπισκότα με τη σοκολάτα, στο δεύτερο τα μπισκότα αμυγδάλου. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, το βουτάμε σε κρύο νερό και παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις οποίες τις ρίχνουμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από τη λαδόκολλα. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν τα μεταφέρουμε σε μεταλλικό κουτί.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ιωάννα Σταμούλου