Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Κεφτέδες με κολοκύθα



Κεφτέδες με κολοκύθα



Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 50 κεφτέδες


Υλικά
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
1 κούπα σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
½ κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 κούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1/3 κούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
¼ κούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
250γρ. φέτα τριμμένη ή ξερή μυζήθρα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίσει για 2 ώρες. Το πατάμε με τις παλάμες μας, να φύγει αρκετό από το νερό του.
Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι με το μάραθο, το δυόσμο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας ελαφρά. Ανακατέψτε το σπανάκι με την κολοκύθα, το σκόρδο, τα αυγά τη φέτα και τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ροδίσουν καλά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τους κεφτεέδες μας με γιαούρτι ή σος γιαουρτιού.

Πηγή: Περιοδικό «Real food»