Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Αγριογούρουνο σαλμί






Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ημέρα
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αγριογούρουνο 
4 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο, μπρούσκο
2 καρότα
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 δαφνόφυλλο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Λίγο θυμάρι, τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
Λίγα σπυριά μαύρο πιπέρι
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες, το βάζετε σε πήλινη λεκάνη, το περιχύνετε με το κρασί, προσθέτετε και όλα τα μυρωδικά, κρεμμύδια, καρότα, δαφνόφυλλα, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, και το αφήνετε μέσα στη μαρινάτα 24 ώρες.
Κάψτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας. Προσθέστε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλατοπιπερώστε και αφήστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνετε στη σάλτσα το κονιάκ. Διαλύετε λίγο αλευράκι σε μισό φλιτζάνι νερό και το αδειάζετε στην κατσαρόλα να δέσει με τη σάλτσα του.