Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Πράσα με σελινόριζα και μανιτάρια





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 σελινόριζα μεγάλη, καθαρισμένη και κομμένη σε μπαστούνια
2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένα σε χοντρές φέτες
300γρ. μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
λίγο κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα πράσα, τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Στρώνουμε από πάνω τη σελινόριζα και κατόπιν τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το ζωμό, το κρασί, το λάδι και το λεμόνι και περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα. Ψήνουμε τα πράσα στο φούρνο στους 200ο C, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν.
Στραγγίζουμε το ζωμό από το ταψί και το βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι. Διαλύουμε ένα δυο κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ με ¼ φλιτζάνι νερό ή λίγο κρασί και το προσθέτουμε στο ζωμό. Σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε το φαγητό και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Γεωργία Κοφινά