Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σούπα κίτρινης κολοκύθας με γαρίδες και μπέικον







Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 10 άτομα



Υλικά
200γρ. υγρή μαργαρίνη
2 κιλά κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 lt. ζωμό κοτόπουλο
250γρ. γαλοπούλα στήθος, σε κύβους
10 γαρίδες αποφλοιωμένες
½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
400ml. γάλα καρύδας
1 lt. καυτό νερό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε στη μαργαρίνη, το κρεμμύδι και την κολοκύθα έως ότου μαραθούν αρκετά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό νερό και το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου βράσει καλά, περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Λιώνουμε με το μίξερ χειρός την κολοκύθα, μέχρι να γίνει χυλός και την αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας υγρή μαργαρίνη, σοτάρουμε τους κύβους γαλοπούλας που έχουμε αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά. Το ίδιο κάνουμε και με τις γαρίδες σε άλλο τηγάνι. Σοτάρουμε το μπέικον σε πολύ λίγη ποσότητα υγρής μαργαρίνης και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε μικρές κούπες, ρίχνουμε πρώτα 1 κουταλιά της σούπας κύβους γαλοπούλας και από πάνω τη ζεστή κολοκυθόσουπα. Στη συνέχεια βάζουμε στα πλάγια 1 γαρίδα και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Τοποθετούμε οριζόντια το μπέικον και σερβίρουμε.