Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μανιτάρια με φέτα στο φούρνο





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 4 άτομα


Υλικά
800γρ. μανιτάρια λευκά
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά πράσινη
2 κουτ. σούπας γεμάτες μουστάρδα
½ κούπα κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
250γρ. φέτα, τριμμένη
μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πλένουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι το κρασί που μούλιασαν τα μανιτάρια και αραιώνουμε σ’αυτό τη μουστάρδα.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε το φαγητό στους 180ο C, για 50 λεπτά.
Στη φάση αυτή προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και βάζουμε πάλι τα μανιτάρια στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και σερβίρουμε.