Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνια και κανέλα





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι
6 κουτ. σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες σε κομματάκια
¼ κούπας κρασί κόκκινο ή λευκό
2 κούπες κονκασέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
½ κούπα νερό
1 ½ κιλό κυδώνια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 πακ. ταλιατέλες


Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τις κρατάμε ζεστές. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τη 1 κουταλιά βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε το μοσχάρι με το κρασί. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και το νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμα΄τια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέσα τα κυδώνια λίγα λίγα. Τα αδειάζουμε μαζί με το βούτυρο στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακατεύουμε τα ελαφρά. Προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να μείνει με λίγη σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό. Τα κυδώνια δεν πρέπει να λιώσουν. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά μερικές φορές, για να μην κολλήσει το φαγητό. Σερβίρουμε με της ταλιατέλες.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»