Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εσκαλόπ με προσούτο


Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 10 άτομα
Για μπουφέ

Υλικά
10 μεγάλα εσκαλόπ από μοσχάρι
250γρ. προσούτο σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
1/3 κούπας μαργαρίνη
½ κούπα κρασί άσπρο
800γρ. μανιτάρια
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Κόψτε κάθε εσκαλόπ σε 2 μακρόστενες λωρίδες. Πασπαλίστε τες με λίγο πιπέρι. Ενώστε και τυλίξτε μαζί κάθε λωρίδα εσκαλόπ με μια λωρίδα προσούτο. Το προσούτο πρέπει να προεξέχει, ώστε να τυλίγει τα ρολά εξωτερικά. Βάλτε σε κάθε ρολό ένα κομματάκι πιπεριάς και καρφώστε τα να στερεωθούν. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.
Λιώστε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα και σοτάρετέ τα ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και λίγο νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν 1 ώρα έως ότου μαλακώσουν. Σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ζεματίστε τα καρότα για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και σοτάρετέ τα σε λίγο βούτυρο.
Σε μια πιατέλα αραδιάστε τα ρολά, αφού τα στραγγίσετε από το ζουμί τους. Βάλτε μια σειρά καρότα και αδειάστε στο κέντρο τα μανιτάρια.
Δέστε το  ζουμί από τα ρολά με το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το μετρήσετε. (Πρέπει να είναι μια κούπα, αλλιώς συμπληρώστε νερό). Ρίξτε τη σάλτσα και περιχύστε τα ρολά, τα μανιτάρια και τα καρότα. Καλύψτε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο και κλείστε το ερμητικά.

Πηγή: http://www.albaeditions.gr