Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Ρολό κιμά με γλάσο


Ρολό κιμά με γλάσο

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα

Υλικά
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250γρ. κιμάς από λουκάνικο (2 με 3 χωριάτικα λουκάνικα)*
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλαράκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά κέτσαπ
2 κουταλάκια γούστερσος (Worcestershire sauce)
2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν
1 φλιτζάνι ψωμί τριμμένο

Για το γλάσο
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζανιού γούστερσος (Worcestershire sauce)
2 κουταλιές ξίδι
¼ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόνη στιγμιαίου καφέ
30γρ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Ζυμώστε σε μεγάλο μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά με τον κιμά λουκάνικου, προσθέτοντας όλα τα υλικά για το ρολό. Πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί φούρνου πατήστε τον κιμά να ανοίξει σε ένα ορθογώνιο. Χρησιμοποιώντας το χαρτί για οδηγό, σχηματίστε το ρολό του κιμά. Βάλτε το ρολό σε ταψί ή μακρόστενη φόρμα, με την ένωση προς τα κάτω.
Ψήστε το σε μέτριο φούρνο, ξεσκέπαστο για 30 λεπτά. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το γλάσο σε μικρό κατσαρολάκι και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Βγάλτε το ρολό από το φούρνο και πετάξτε το περίσσιο λίπος. Περιχύστε το ρολό με το γλάσο. Ψήστε για άλλα 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

*Αν επιλέξετε να βάλετε κάποιο άλλο λουκάνικο εκτός του χωριάτικου θα πρέπει να υπολογίσετε περισσότερα κομμάτια.