Χρόνος
προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 40 λεπτά
Για
4 άτομα
Αμερικάνικη
συνταγή
Υλικά
800γρ.
καλαμαράκια σε ροδέλες
2 πιπεριές
κόκκινες, σε φέτες
1 πιπεριά
πράσινη, σε φέτες
3 σκελίδες
σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουτ.
σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ.
σούπας σόγια σος
1 κουτ.
σούπας μουστάρδα
1 κουτ.
σούπας ξίδι
½ φλιτζ.
τσαγιού καλαμποκέλαιο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το
λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα καλαμαράκια. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο
και το μαϊντανό. Τα σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό.
Σιγοβράζουμε ελαφρά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Προσθέτουμε
τη σάλτσα σόγια, τη μουστάρδα και το ξίδι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για
ακόμα 10 λεπτά να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε.