Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Λιγκουίνι με καβούρια





Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
500γρ. λιγκουίνι
χυμό από 2 λεμόνια
300γρ. καβουρόψιχα κονσέρβα, στραγγισμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι κρατώντας 5 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την καβουρόψιχα, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.
Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Janine Ratcliffe