Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Μανιτάρια γεμιστά με διάφορες πιπεριές


Μανιτάρια γεμιστά με διάφορες πιπεριές


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ
12 μανιτάρια πορτομπέλο
2 κουταλιές Βιτάμ culinesse
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 μπαστουνάκια σέλερι κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
6 φιλέτα αντσούγιας
250γρ. Βιτάμ
1 κουταλάκι ρίγανη



Εκτέλεση
Τρίβετε καλά τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τα σκουπίζετε, αλείφετε τα μανιτάρια με Βιτάμ culinesse και τα ψήνετε 5 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ψήνετε τις πιπεριές σε ταψάκι κάτω από ζεστό γκριλ ώσπου να καψαλιστεί η φλούδα τους. Τις βγάζετε και τις σκεπάζετε με διαφανή πλαστική μεμβράνη μέχρι να υγροποιηθούν οι ατμοί τους, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κομματάκια. Αναμειγνύετε τα λαχανικά, λιώνετε τις αντσούγιες με το πιρούνι και τις αναμειγνύετε με το Βιτάμ και τη ρίγανη.
Τοποθετείτε πάνω στα μανιτάρια τα λαχανικά και από πάνω μοιράζετε το μείγμα του Βιτάμ. Ψήνετε 15 λεπτά.