Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Στρείδια με σαμπάνια


Στρείδια με σαμπάνια





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
24 φρέσκα στρείδια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
50γρ. βούτυρο
2/3 του νεροπότηρου σαμπάνια ξηρή
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 κλαράκι φρέσκια μαντζουράνα
Αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Ανοίγετε προσεκτικά τα στρείδια, κρατάτε στην άκρη τα κελύφη και φυλάξτε το ζωμό που υπάρχει στο εσωτερικό τους. Βάζετε έπειτα τα θαλασσινά σε ένα μεγάλο πυρέξ, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Πλένετε τα αρωματικά βότανα, τα σκουπίζετε και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε το ζωμό από τα στρείδια σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε τη σαμπάνια, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 5 κόκκους πιπέρι και τα αρωματικά και περιμένετε να δέσει σε μέτρια φωτιά. Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, αλατίζετε και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε συνεχώς τη σάλτσα με το σύρμα και , όταν ετοιμαστεί, αφαιρείτε τα αρωματικά και τη μοιράζετε με ένα κουτάλι πάνω στα ζεστά στρείδια. Σερβίρετε αμέσως.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI