Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πτι φούρ με μαρμελάδα






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 40 τεμάχια


Υλικά
2/3 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κροκάδια
3 κουτ. σούπας γάλα
2 βανίλιες
¼ κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 κούπας μαρμελάδα φράουλα
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 φακελάκια τρούφα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα κροκάδια, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου με τις βανίλιες και τα 2 αλεύρια και αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το βούτυρο. Χτυπάμε το μείγμα με το γάντζο του μίξερ και προσθέτουμε όσο γάλα χρειαστεί, κουταλιά κουταλιά, ώστε να πλάθεται η ζύμη. Προσοχή μην παραζυμώσουμε και σφίξουν.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, τα πλάθουμε σε κοντά μπαστουνάκια και τα πιέζουμε να πλατύνουν. Τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο επάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Πιέζουμε τις μύτες ενός πιρουνιού επάνω σε κάθε ένα πτι φούρ και τα ψήνουμε στους 180ο C, για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί. Τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο. Αφήνουμε τα πτι φούρ να σταθούν για 3 ώρες, ώστε να κολλήσουν καλά και κατόπιν, αφού έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τα βουτάμε μέχρι τη μέση και στη συνέχεια στην τρούφα. Τα βάζουμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθούν.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»