Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μπουρεκάκια με πατάτα, φέτα και σέλινο





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 20 τεμάχια



Υλικά
450γρ. φύλλα κρούστας
2 φλιτζ. τσαγιού σέλινο χοντρό, ψιλοκομμένο
3 πατάτες βρασμένες, σε μικρά κυβάκια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σέλινο και τα κρεμμυδάκια σε 4 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και τις πατάτες και ανακατεύουμε λίγο. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη λιώσουν οι πατάτες.
Κόβουμε το φύλλο στη μέση κατά μήκος. Τα στοιβάζουμε και τα καλύπτουμε με νωπή πετ΄σετα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε την πρώτη λωρίδα φύλλου με λάδι και απλώνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην κάτω άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε το ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μην φύγει η γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση 2εκ. ανάμεσά τους. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο κρόκο του αυγού και ψήνουμε τα μπουρεκάκια στο φούρνο για 30 λεπτά.  

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Γεωργία Κοφινά