Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ρεβιθοκροκέτες


Ρεβιθοκροκέτες




Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Για  6 άτομα



Υλικά
1 φλιτζάνι φακές ψιλές (βρασμένες & στραγγισμένες)
1 φλιτζάνι ρεβίθια (με φλοιό) (βρασμένα & στραγγισμένα)
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
100 γρ. τριμμένη φέτα
4 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά κύμινο (τριμμένο)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις φακές, τα ρεβίθια, όλα μαζί στο μπλέντερ του μίξερ. Τα πολτοποιούμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε μαζί με το μαϊντανό και το σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με τα όσπρια. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το κύμινο.
Τα χτυπάμε για 1 λεπτά στο μπλέντερ όλα μαζί και στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε με τα χέρια και προσθέτουμε τη γαλέτα, το τυρί, μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται.
Πλάθουμε τις κροκέτες στρογγυλές ή μακρόστενες. Τις τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, για να δέσει η ζύμη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.
Τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.



Πηγή: http://www.agrino.gr