Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Κλάμπ σάντουιτς με πλευρώτους και σολομό





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 6 λεπτά
Για 1 κλαμπ


Υλικά
70γρ. καπνιστός σολομός
1 κρεμμύδι μικρό ξερό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 φέτες ψωμί για τοστ, ολικής άλεσης
2 φύλλα μαρουλιού μικρά ή φύλλα λόλας
4 πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
1κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1κουτ. σούπας μουστάρδα
3κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
6 φύλλα δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα μουστάρδας. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το λεμόνι και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Αλείφουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε ταψάκι στο γκριλ για 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με τη σάλτσα μουστάρδας. Απλώνουμε πάνω στην πρώτη φέτα τις μισές φέτες σολομού, βάζουμε ομοιόμορφα τις μισές ροδέλες κρεμμυδιού, 1 φύλλο μαρουλιού και 2 πλευρώτους.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού, με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω. Κόβουμε το κλαμπ σάντουιτς διαγωνίως, στερεώνουμε κάθε τρίγωνο με οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστονόμος», Νένα Ισμυρνόγλου