Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Γαρδούμπα ρουμελιώτικη


 Γαρδούμπα ρουμελιώτικη




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 5 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό έντερα αρνίσια
1 κιλό γλυκάδια, συκωταριά, νεφρά και πνεύμονες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι/ πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Άνηθος
Ξίδι για να πλύνετε τα άντερα

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα εντόσθια και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Πλένετε πολλές φορές, μέσα έξω, τα έντερα γυρνώντας με τη βοήθεια μια χοντρής βελόνας ή ενός μολυβιού. Τα βάζετε σε μπολ με λίγο ξίδι και τα αφήνετε για λίγα λεπτά. Τα ξεπλένετε με μπόλικο νερό και τα στραγγίζετε. Αν θέλετε μπορείτε να τα ζεματίσετε σε λίγο νερό.
Τυλίγετε και δένετε με τα έντερα τα γλυκάδια και τα εντόσθια σχηματίζετε μικρά δεματάκια. Βάζετε τα γαρδουμπάκια σε ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζετε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε με λάδι και χυμό ντομάτας και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 45 λεπτά.

Πηγή:  Μαγειρικής μαγεία 1