Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Παγωτό βανίλια






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά
Για 600γρ. παγωτό



Υλικά
6 κρόκους αυγών
100γρ. ζάχαρη
250γρ. γάλα πλήρες
250γρ. κρέμα γάλακτος
1 κλωνάρι βανίλια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, με αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα από πλαστικό ή σιλικόνη. Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας.
Ρίχνουμε τους κρόκους στην κατσαρόλα με το γάλα και βράζουμε ανακατεύοντας συέχεια. Προτού πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τη σουρώνουμε σε άλλο σκεύος. Καλύπτουμε με μεμβράνη. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματιου, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την βάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε το παγωτό μας σε πλαστικά τάπερ και το διατηρούμε στην κατάψυξη.


  • 1.      Για να κάνουμε παγωτό φράουλα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, προσθέτοντας 400γρ. πολτοποιημένες φράουλες στην κρέμα.

  • 2.      Για παγωτό μπανάνα χρειαζόμαστε 4 μεγάλες μπανάνες ώριμες, 100γρ. ζάχαρη, 100γρ. γάλα 1,5%, 100γρ. κρέμα γάλακτος 35%. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.