Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Μπριζόλες με σάλτσα οριεντάλ





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
6 χοιρινές μπριζόλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας σάκε
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
αλάτι


Εκτέλεση

Αφαιρείτε το κόκαλο από τις μπριζόλες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το σάκε, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το κορνφλάουρ. Μαρινάρετε τις μπριζόλες μέσα στο μείγμα για 15 λεπτά.
Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε τις μπριζόλες. Τις γυρίζετε 3 φορές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τη μαρινάδα, τη ζάχαρη και το αλάτι, και αφήνετε το τηγάνι σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, 5 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά όταν μειωθεί το ζουμί. Σερβίρετε τις μπριζόλες γαρνιρισμένες με το μαρούλι το οποίο έχετε ήδη σοτάρει στο ίδιο τηγάνι.