Μαγειρίτσα κόκκινη Λάρισας
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 8 άτομα
Υλικά
1 συκώτι αρνίσιο μαζί με το πλεμόνι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
2 –3 φλιτζ. τσαγ. ζωμό από βρασμένο αρνί ή κοτόπουλο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
2 φλιτζ. τσαγ. σουρωτό γιαούρτι
αλάτι
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
2 –3 φλιτζ. τσαγ. ζωμό από βρασμένο αρνί ή κοτόπουλο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
2 φλιτζ. τσαγ. σουρωτό γιαούρτι
αλάτι
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα αλατίζεται και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό για 15 λεπτά.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το ξηρό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τα συκωτάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε την πολτοποιημένη ντομάτα , το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο της μαγειρίτσας σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε με κουταλιά γιαούρτι.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το ξηρό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τα συκωτάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε την πολτοποιημένη ντομάτα , το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο της μαγειρίτσας σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε με κουταλιά γιαούρτι.
Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής