Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Μαγειρίτσα






Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα



Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μαρούλι
Δυόσμος, ψιλοκομμένος
Άνηθο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας αλεύρι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα εντόσθια, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα αχνίζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε από μισό λάδι – βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα μαρουλιού κομμένα.
Αφού αχνιστούν και αυτά, βάζουμε στην κατσαρόλα το πιπέρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, τον άνηθο, το βούτυρο, το λάδι και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα όσο είναι ζεστό ακόμα.

*Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα. Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να αυγοκόψουμε τη σούπα.